Crec que desprès de l'aigua, la cervesa deu ser una de les begudes més consumides, no? a qui no li agrada una refrescant Cervesa. Doncs, si vols ara et podràs fer la teva pròpia cervesa casolana amb aquesta recepta.
Que necessitem?
- 20 l. d'aigüa
- 1 Kg. de ordi abrillantat
- 500 gr. de blat de moro groc
- 1 1/4 Kg. de sucre moreno
- 25 gr. de llúpol
- 25 gr. de llevat de cervesa
Primer posem els 20 litres d'aigua en una olla d'acer inoxidable amb l'ordi i el blat de moro i el deixem en remull durant 4 hores.
Després afegim el sucre i el llúpol. Es posa a bullir durant 2 hores més, es retira del foc i es deixa refredar.
Estant encara tebi barregem el llevat ben diluït amb una mica d'aigua. Tapem l'olla i la deixem en un lloc fresc durant 48 hores perquè faci la fermentació.
Després filtrem amb un teixit de fil espès i l'envasem en ampolles que taparem bé.
Finalment les guardarem en un lloc fresc i als 6 dies tenim la nostra cervesa artesanal llesta per beure.
Després afegim el sucre i el llúpol. Es posa a bullir durant 2 hores més, es retira del foc i es deixa refredar.
Estant encara tebi barregem el llevat ben diluït amb una mica d'aigua. Tapem l'olla i la deixem en un lloc fresc durant 48 hores perquè faci la fermentació.
Després filtrem amb un teixit de fil espès i l'envasem en ampolles que taparem bé.
Finalment les guardarem en un lloc fresc i als 6 dies tenim la nostra cervesa artesanal llesta per beure.
- Per fer cervesa negra, posar la meitat de l'ordi torrat i l'altra meitat abrillantada. Es prepara igual que l'altra.
via | meneame
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
chep m'agrada molt esta recepta pero la quantitat de sucre moreno es 1,25 o 0,25 kilos?? tu dic perque lo mes segur es que u provi de fer a casa per la setmana cultural jejejeje
edu
pos la veritat és que no ho se, ho pregunatrè a la web on surt la recepta a veure si algú contesta...
Publica un comentari a l'entrada