Origen d'algunes paraules i frases

dimarts, d’abril 24, 2007

Saps quin és l'origen d'algunes paraules, frases, o expressions que has escoltat sempre saps que volen dir però no entens o no has sabut mai d'on provenen? A continuació podràs llegir alguns exemples i en trobaràs moltes més explicacions en aquest link.

"FUCK"
A l'antiga Anglaterra la gent no podia tenir sexe sense comptar amb el consentiment del Rei (llevat que es tractés d'un membre de la família real). Quan la gent volia tenir un fill havien de sol·licitar un permís al monarca, que els lliurava una placa que havien de penjar fora de la seva porta mentre tenien relacions. La placa deia "Fornication Under Consent of the King" (F.U.C.K.). Aquest és l'origen de tan "útil" paraula.

"PEPE"
Una de les relacions més difícil de sospitar és, segurament, el que uneix als "José" amb el seu renom "Pepe".

Resulta ser, que als convents, durant la lectura de les Sagrades Escriptures, es referien a San Josep com 'Pater Putatibus' i després, per simplificació, com a 'P.P. '
Així va néixer anomenar 'Pepe' als Joseps.

"CANGUR"
Quan els conquistadors anglesos van arribar a Austràlia, es van sorprendre en veure uns estranys animals que feien salts increïbles. Immediatament van preguntar a un nadiu (els indígenes australians eren extremadament pacífics) i li van intentar preguntar mitjançant senyals. En notar que l'indi sempre deia "Kan Ghu Ru" van adoptar el vocable anglès "kangaroo" (cangur). Els lingüistes van determinar temps després el significat, el qual era molt clar: els indígenes volien dir: No l'entenc".

Podràs trobar més explicacions d'aquest tipus en aquest link.


via | desvariandonado

marcadors socials: ma.gnolia furl reddit Squidoo Technorati delicious google yahoo digg facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada