El dia maleit

dimarts, d’abril 01, 2008

En qualsevol any, els dies 4/4, 6/6, 8/8, 10/10 i 12/12 (és a dir: 4 d'abril, 6 de juny, 8 d'agost, etcètera) sempre cauen el mateix dia de la setmana. És una curiosa coincidència que utilitza l'Algoritme Doomsday(Dia maleit), inventat per John Horton Conway, per permetre calcular mentalment el dia de la setmana de qualsevol dia de qualsevol any, a tall de «calendari perpétuo».


via | microsiervos

marcadors socials: ma.gnolia furl reddit Squidoo Technorati delicious google yahoo digg facebook

5 comentaris:

Tempra ha dit...

No he mirat l'algoritme, peró no m'ho acabo de creure tot plegat. Segons aquesta teoria, els dies anomenats sempre cauen en el mateix dia de la setmana. Fins aquí bé. Ara el meu raonament: si, per exemple el citat 8 d'agost sempre és, posem per cas un dissabte, no costa molt deduir que el dia 7 d'agost serà sempre un divendres. De la mateixa manera, el dia 9 i el dia 6 seran diumenge i dijous respectivament. Per tant dic: no em crec aquest algoritme.

Tempra ha dit...

L'altre teoria que tinc és que el Chep tradueix de qualsevol manera els posts que li arriben al mail i el que realment passa és en utilitzar aquest algoritme, els dies assenyalats no es poden calcular correctament, i curiosament l'error dóna lloc a pensar que sempre cauen en el mateix dia de la setmana.

Unknown ha dit...

Jo ho he comprovat amb aquest any, i funciona. tot i que segons la vikipedia diu que del 2000-2099 cauen en dimarts i per el que he comprovat, cauen en divendres (com el d'aquesta setmana 4 d'abril)

Anònim ha dit...

Aquesta teoria es una merdaaaa!!!! Jo ho he fet amb el 4 dabril daquest any amb el de lany passat i cauen en dies diferents, aquest 4 dabril cau en divendres i el de lany passat va caure en dijous tomaaaaa

Anònim ha dit...

ni puta idea!!!!!!!!!

Publica un comentari a l'entrada