Els reptes dels estudiants d'enginyeria

dimarts, de setembre 16, 2008

El que llegireu a continuació són anècdotes recollides a la revista Popular Science; Són bromes que realitzen estudiants d'enginyeria als USA i Canadà posant a prova els seu enginy, quan arribarà aquesta moda aquí? Estudiants d'enginyeria només ens ho hem de proposar.


1.- Hackejant les llums del pont de Vancouver

Corria l'any 1988 quan l'enginyer elèctric Johan Thornton, junt amb altres col·legues de facultat, va decidir hackejar un pont de Vancouver i fer parpellejar tots els seus llums alhora. Durant diverses hores, les autoritats locals van atribuir el parpelleig a una avaria, fins que un vaixell de càrrega que passava pel lloc va informar que els llums estaven enviant un missatge en codi Morse: "Els enginyers de l'UBC ho aconsegueixen una altra vegada".

2.-Un cotxe penjant d'un pont (Universitat de la Columbia Britànica)

El 4 de febrer de 2008, a les 5,00 h de la matinada, els primers conductors en travessar el Lions Gate Bridge de Vancouver de camí als seus treballs es van adonar que un estrany objecte penjava sota el pont. Es tractava de la carrosseria d'un Volkswagen escarabat, amb una enorme "E" pintada al seu sostre, el senyal inconfusible dels "Enginyers" de la Universitat de la Columbia Britànica, coneguts per les seves excèntriques bromes. [més info]


Aquest repte va sorgir el 1982, des de llavors s'hi han penjat més de 12 cotxes a muntanyes russes, al Golden Gate...

3.- Encontres a la cúpula (MIT)

El Great Dome (Gran Cúpula) és l'edifici emblemàtic de l'Institut Tecnològic de Massachussets, i com a tal ha estat objecte dels "hackeigs" més cèlebres per part dels estudiants. Des dels anys 70, han aparegut dalt de l'edifici els objectes més singulars: des d'un cotxe de policia amb tots els llums encesos i el número Pi com a matrícula (1994), fins un camió de bombers (setembre de 2006). La cúpula també ha estat disfressada de r2d2, adornada amb el senyal de Batman i coronada amb un avió dels germans Wright. [Més info]


4.-La carbassa misteriosa (Universitat de Cornell)

En la matinada del 7 d'octubre de 1997, el pinacle de la torre McGraw al campus de la Universitat de Cornell (Nova York) va àpareixer una gran carabassa clavada amb gran precisió que va deixar bocabadat a tothom.


Durant diverses setmanes, la carbassa es va convertir en el centre d'atenció per a nombrosos mitjans de comunicació i fins i tot es va instal·lar una webcam per veure-la en directe. A començaments de març de 1998 un grup de físics va utilitzar un globus meteorològic per recollir mostres i determinar si de veritat era una carbassa. Unes setmanes més tard, després de més de cinc mesos, les autoritats van decidir despenjar-la per evitar el perill que caigués sobre els transeünts. Les proves van determinar que es tractava d'una carbassa, però la forma en la qual va arribar allà continua sent un misteri. [Més info]

5.- "Jaque" a l'estadi (Caltech)

Son típics els piques entre universitats Americanes i entre el MIT i Caltech. El 1982 en una gran final d'un partit entre Harvard i Yale és va inflar un gran globus on hi deia MIT, Caltech els hi va tornar la jugada el 84 hackejant el marcador d'una final de futbol americà escrivint Caltech 38; MIT 9.

Però la broma més sofisticada va ser per part de Caltech al 1961, colantse en un partit de cap d'any entre Washintong i Minesota varen repartir un munt de cartolines a les grades i certes instruccions per mostrar diversos missatges durant el partit finalitzant-ho amb la paraula Caltech escrita a les cartolines. [més info]




6.-Estàtues i flamencs (Universitat de Wisconsin)

Encara que cap dels protagonistes de la broma no era enginyer, la gesta encapçalada per Jim Mallon i Leon Varjian el 1978 es pot considerar una autèntica obra d'enginyeria social. Va ser aquell any quan ambdós van fundar el denominat "Partit de la galleda i la pala" i es van presentar a les eleccions de la Universitat de Wisconsin, acompanyats d'una sèrie de desenraonades promeses electorals com la de portar l'Estàtua de la Llibertat al campus.

Semanas després, quan van ser elegits, van complir amb la seva paraula i van construir una rèplica de l'estàtua, enterrada per les aigües gelades del llac Mendota, que va atreure tafaners de totes les parts del país durant dies.



Malgrat les ferotges crítiques per malversar els diners de la Universitat d'aquella manera, ambdós van arribar a ser reelegits pels estudiants algun temps després i, per celebrar-ho, van col·locar més d'un miler de flamencs roses davant l'edifici principal de la Universitat.


ACTUALITZACIÓ: El rètol de Hollywood

He trobat una altra gesta d'enginyeria universitària en un article que us recomano sobre les lletres de HOLLYWOOD. El 1987 40 alumnes de la universitat de Caltech varen modificar les lletres de tal manera que és podia llegir el nom de la seva universitat obtenint un molt bon resultat tenin en compte que els 2 noms no tenen res a veure (Hollywood = Caltech)



via | fogonazos

marcadors socials: ma.gnolia furl reddit Squidoo Technorati delicious google yahoo digg facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada