Decàleg del mentider

dimecres, de desembre 13, 2006

Si estàs pensant en explicar alguna mentideta i no ets gaire bo en el tema, potser aquest decàleg et podrà ajudar a dir-la. Memoritza'l be i ja em comentaràs que tal funciona.

*No t'espantis: Mai no és bo començar una mentida espantat, pren-te el teu temps per tranquil·litzar-te. És necessari tenir el cap fred per pensar amb claredat.

*No improvisis: Abans de mentir, pren-te el teu temps i analitza cada detall, has de saber la resposta abans que et preguntin. Si no vas amb compte pot ser que hagis d'inventar coses que no puguis arreglar, formant una "bola de neu".

*Creu-te la teva mentida: Si es tracta d'una mentida que has d'utilitzar i conviure amb ella és bastant útil que te la comencis a creure i oblidar els detalls verdaders. [veure exemple]

*Confon-la entre veritats: Una mentida dita entre dues veritats no crida l'atenció. Inclou detalls que siguin certs en la teva història, i si algú dubta insisteix que es poden comprovar.

*Informa't: És necessari saber el que els altres saben. Intenta recopilar informació de manera indirecta.

*Dóna detalls: Els detalls són importants. Utilitza coses que no siguin comprovables, fins i tot coses que puguin resultar humiliants per a tu.

*No esperis a que et preguntin: Intenta treure el teu tema abans que els altres ho facin. Resultaràs molt menys sospitós

*Sigues natural: Parla com si de qualsevol cosa es tractés, i quan acabis contínua amb una conversa normal treu-li importància a l'assumpte.

*Mai no menteixis en grup: Aquest és un consell molt important. Tu pots (amb una mica d'esforç) controlar el que dius i a qui li dius, però amb més gent és impossible. El típic "t'explicaré alguna cosa però és secret i no li pots dir a ningú" és el teu pitjor enemic.

Mai no admetis que és mentida: No ho facis, si és precís fes creure que t'han enganyat, o tingues una molt bona coartada per si t'agafen.

font | acotados.com

marcadors socials: ma.gnolia furl reddit Squidoo Technorati delicious google yahoo digg facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada