Mites de la Coca-Cola

dimarts, de desembre 05, 2006

La Coca-Cola és corrosiva?

Sí, és un mite molt difós, a causa del contingut d'àcid fosfòric, per ser capaç de corroir ferro. La Coca-Cola té el mateix grau de pH o acidesa que el suc gàstric, pel que la beguda no afecta en el més mínim les parets estomacals. Tanmateix, sí és corrosiva per a les dents (principalment l'esmalt dental) i produeix desmineralització.

La Coca-Cola produeix addicció?

Sí, la cafeïna i la teobromina contingudes en la Coca-Cola -més un aromatitzant que li dóna la seva aroma tan particular- produeix síndromes d'addicció. 4 de cada 10 persones que prenen regularment aquest producte, desenvolupen una dependència psicosomàtica.

La Coca-Cola pot desenvolupar un quadre de diabetis?

Sí i no. La Coca-Cola per si sola no produeix diabetis. Tanmateix, el seu contingut en sucres és molt alt i normalment es pren almenys una llauna completa d'aquesta beguda (més de 35 g de sucre per llauna de 333 mL) el que equival a 17 culleradetes de sucre.

La Coca-Cola conté cocaïna?

Sí i no. Al principi (quan no es coneixien àmpliament els efectes de la Cocaïna), les fulles de coca eren un element integrant de la seva composició, i per tant, contenia Cocaïna Natural (de fet, d'allà ve el seu nom). Més tard, la companyia va decidir llavors retirar l'alcaloide "Cocaïna" les fulles de coca, un dels 14 alcaloides que la coca conté, però continua utilitzant la coca descocainizada en la seva formula.

font | emezeta

marcadors socials: ma.gnolia furl reddit Squidoo Technorati delicious google yahoo digg facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada