A quina distancia està l'horitzò

dijous, de febrer 01, 2007

Quan estem dempeus en un lloc pla veiem la terra fins un límit anomenat "línia d'horitzó". Aquest límit és a causa de convexitat de la terra. La distància en la qual veu la Terra una persona de 170 cm d'estatura, que estigui dempeus, en un lloc pla, és de 5 Km (aproximadament). Un genet pot veure en un pla fins a 6 Km de distància. Un mariner pujat a un màstil a 20 metres d'altura, veu el mar fins a 16 km al voltant d'ell. Des de l'alt d'un far que s'elevi sobre l'aigua a 60 m, es veurà el mar fins a gairebé 30 Km de distància. Des d'un avió situat a 1 Km d'altura s'obre una perspectiva de gairebé 120 Km Des de 10 Km d'altura es pot veure fins a 380 Km.

font | meneame

marcadors socials: ma.gnolia furl reddit Squidoo Technorati delicious google yahoo digg facebook

2 comentaris:

Tempra ha dit...

Jo diria, pero experiència en primera persona, que com a mínim la distància d'una persona a peu pla d'un metre 70 (el meu cas) és de 15 quilómetres.

Tempra ha dit...

La meva experiència és errónia. Aquesta és la conclusió a la que he arribat després de fer cas a les matemàtiques. La distancia a l'horitzó es pot calular com: l'arrel quadrada de: "dues vegades el radi de la terra per l'altura sobre la superficie de la terra". Totes les dades es prenen en quilòmetres (radi de la terra: 6371 km).

Publica un comentari a l'entrada