Els parkings del futur

dilluns, de febrer 11, 2008

Suposo que en un futur, tots els aparcaments de cotxes seran similars als que us presento a continuació. És tracta de tres tipus de garatges robotitzats que ja existeixen actualment amb 3 vídeos que mostren com funcionen.

Autostadt: 

Un sistema construït a Wolfsburg, Alemanya per emmagatzemar de forma compacta i robotitzada vehicles. El complex consisteix en dues torres bessones en forma de cilindre de 30 metres d'alçada. En el seu centre interior hi ha un braç robòtic que guarda i recupera els cotxes com es pot veure en el següent vídeo. Té una capacitat de 400 cotxes.



APT parking:

Presumeix de ser un dels mes sistemes d'aparcament avançats. Té un ús més adaptat, similar a l'ús quotidià del pàrquing clàssic. Funciona amb una sèrie de planxes mòbils que es fan que que es llisca per una quadricula de buits d'aparcament. Normalment s'instal·len sota terra. Estalvien molt espai i són mes eficients.



Automotion Parking Systems (Chinatown - New York):

Aquest aparcament instal·lat a la ciutat de Nova York, està bastat en un sistema semblant a l'anterior, aparcant 67 cotxes on abans n'hi havia 24. Una de les característiques a destacar es que et torna el cotxe en 90 segons!



via | ocio teoriza

marcadors socials: ma.gnolia furl reddit Squidoo Technorati delicious google yahoo digg facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada