Per que al Bikini se li diu Bikini?

dimarts, de juliol 22, 2008

A Catalunya tothom sap que és un Bikini, però si marxes fora hauràs de demanar un "mixto caliente", per què? doncs la història és la següent:

La Sala Bikini va obrir les seves portes el 1953 a l'Avinguda Diagonal de Barcelona. Entre les moltes novetats que la sala va portar a Barcelona, va ser un entrepà molt popular a França anomenat Croque Monsieur i que era un entrepà calent de pernil york i formatge. El "problema" és que, en plena època franquista, alguns anglicismes o gal·licismes estaven totalment prohibits, la qual cosa va portar la gent que gestionava el Bikini en els seus inicis, a anomenar-lo "l'entrepà de la casa".
Afortunadament, "la fama de l'entrepà de la casa" del Bikini traspassà les parets del local i la gent va començar a demanar-ho fora del Bikini. I el que es va començar demanant com "l'entrepà que fan al Bikini", va anar evolucionant fins a arribar al "fes-me un Bikini".
És un nom que bàsicament, se li dóna a Catalunya, ja que en la resta d'Espanya, has de demanar-ho com un "mixto caliente".

via | ya esta el listo que todo lo sabe

marcadors socials: ma.gnolia furl reddit Squidoo Technorati delicious google yahoo digg facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada